Böngésző képzés #4 Kecskemét

<< Vissza

2017. szeptember 25-26-án a kecskeméti Kék Elefánt Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben folytatódott a Böngésző képzés országos roadshow-ja.

A „Szelíd szavakkal a gyűlölet ellen – Online gyűlöletbeszéd elleni nemf ormális nevelési program kidolgozása fiatalok és oktatási szakemberek számára” a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület és a Szubjektív Értékek Alapítvány konzorciumban megvalósuló képzés, melynek 2017-es továbbfutását a Council of Europe támogatja.

#bookmarks #tc by @councilofeurope #nohatespeech

No Hate Speech Mozgalom (@nohatespeech_hu) által megosztott bejegyzés,

A főként ifjúságsegítő szakemberekből álló csoport nagy hangsúlyt fektetett az online térben is alkalmazható érveléstechnikák elsajátítására, valamint az egymás közötti élő kommunikáció során is alkalmazható vitakultúra fejlesztésére. A Böngésző kézi könyv gyakorlatait ők is fogják alkalmazni saját köreikben, így kiemelt figyelmet kapott a két nap során, hogy a különböző, egy-egy gyakorlat során felmerülő váratlan helyzetekre is felkészüljenek a csoport tagjai.

Mint mindig, a résztvevők most is kiemelték a képzők felkészültségét és a gyakorlatok sokszínűségét, mint a képzési elemek egy-egy pozitívumát. S bár az összegyűlt társaság már igen jól ismerte egymást, a kapcsolat ápoláson túl is sok mindennel gazdagodtak.

Az egyik résztvevő szavaival élve:

“Szerintem nagyon hasznos volt, jól használható majd a munkám során, hiszen nap mint nap találkozunk ezekkel a problémákkal. Arra is kitértünk, hogy hogyan vitázzunk, osszuk meg a saját nézőpontjainkat kulturáltan. Könyv is nagyon tetszett, hogy a későbbiekben használni tudjuk majd azokat a gyakorlatokat amiket a képzés alatt alkalmaztunk.”