Gyermekkonzultáció nyílt felhívás

<< Vissza

A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület a “V4 Child Forum for Digital Society” projekt keretében gyermekrészvétellel megvalósuló konzultációt szervez.

V4 Child Forum for Digital Society  projekt célja, hogy a V4 országok döntéshozói felé egy olyan ajánláscsomagot terjesszen fel, ami hozzájárul a gyermekek online térben való mozgásának védelméhez és, amely az érintettekkel együtt kerül megfogalmazásra, továbbá, hogy a gyerekeknek bátorságot adjon a digitális társadalom kialakításával kapcsolatos nézeteik megosztásához, s gondoskodni ezen nézetek döntéshozók általi tiszteletben tartásához, egy gyermekbarát digitális társadalom kialakításához.

A konzultáció  során a V4 országokból származó, különböző háttérrel rendelkező gyermekek kreatív, innovatív és progresszív ajánlásokat fogalmaznak meg a döntéshozók számára.

A projekt célja emellett, hogy lehetőséget biztosítson a gyermekek számára, hogy megismertessék a döntéshozókkal véleményüket, javaslataikat a témában. A visegrádi országokban megtartott konzultációkat követően a gyerekeknek lehetőségük nyílik részt venni a Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi V4 Child Fórumon, ahol a többi országból érkező csoportok képviselőivel együtt fogalmazzák meg ajánlásaikat a döntéshozók felé.

A konzultációra 12-18 és közötti gyermekek jelentkezését várjuk, akik jól érzik magukat, ha csapatban dolgozhatnak, könnyen teremtenek kapcsolatot másokkal és szívesen mondják el véleményüket.

A hazai gyermekkonzultációt partnerként a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes segíti, a konzultációnak a Budapesti Európai Ifjúsági Központ ad helyet. A konzultáció várható időpontja: 2017. november 16.

Jelentkezés

A gyermekek jelentkezését az info@remenytagyermekeknek.hu címre várjuk egy pár soros bemutatkozás kíséretében.

Jelentkezési határidő: 2017. november 10. 

A programban való résztétel önkéntes. Ugyanakkor a a kiskorú törvényes képviselőjének beleegyező nyilatkozata szükséges, amelyhez a formanyomtatványt a sikeres jelentkezőnek e-mailben fogjuk elküldeni 2017. november 13-ig. 

A jelentkezések elbírálásánál kiemelt figyelmet fordítunk a nemzetiségi közösségekből érkező jelentkezők fogadására.