Nyílt felhívás az Európa Tanács Dosta Kampányához

<< Vissza

eményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület a ’Children Consultations for the development of child friendly resources in the framework of Dosta! campaign’ projekt keretében gyermekkonzultációt szervez.

A gyermekrészvétellel megvalósuló konzultáció az Európa Tanács „Dosta! “Enough! Go beyond prejudice, meet the Roma!” (Elég! Lépj túl az előítéleteken ismerd meg a romákat!) kampányához kapcsolódik, amely a romákat sújtó előítéltetek és sztereotípiák ellen kíván fellépni. A kampány gyermekbarát verziójának előkészítésére 2018 folyamán kerül sor, az Európa Tanács Gyermekjogi Stratégiájának prioritását figyelembe véve a gyermekek is bevonásra kerülnek az előkészítő folyamatba. Ennek köszönhetően 2017 utolsó negyedévében Albániában, Magyarországon, és Spanyolországban gyermekkonzultációk kerülnek megrendezésre, annak érdekében, hogy a roma és nem roma gyermekekből gyermekcsoportok elkészíthessék javaslatukat a gyermekbarát kampány taralmi elemire vonatkozóan. Az előkészítés előtt álló gyermekbarát kampány is az előítéletek, sztereotípiák és diszkrimináció ellen kíván fellépni.

A két napos konzultáció során a romákat érintő előítéletekről, sztereotípiákról, diszkriminációról, továbbá cigány/romaellenességről, valamint az ezek elleni fellépés lehetőségeiről beszélgetnek a résztvevők, majd fogalmazzák meg, illetve készítik javaslatukat a gyermekbarát kampányhoz.

A konzultáció időpontja: 2017. november 18-19.

A hazai gyermekkonzultációt szakmai partnerként a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes segíti, a konzultációnak pedig a Budapesti Európai Ifjúsági Központ (november 18.), valamint az újpesti Rácz Gyöngyi Közösségi Központ (november 19.) ad helyt.

A konzultációra 12-15 év között roma és nem roma gyermekek jelentkezését várjuk.

A konzultációra való jelentkezés határideje: 2017. november 14. 12:00 óra,. Jelentkezni az alábbi linken lehet.

A programban való résztétel önkéntes. Ugyanakkor a kiskorú törvényes képviselőjének beleegyező nyilatkozata szükséges, amelyhez a formanyomtatványt a sikeres jelentkezőnek e-mailben fogjuk elküldeni 2017. november 14-ig.

A konzultáció ideje alatt étkezést biztosítunk, valamint a vidékről érkező résztvevők számára az utazást megszervezzük, valamint Budapesti Európai Ifjúsági Központban szállásoljuk el.

A konzultációval kapcsolatban felmerülő kérdéseire az info@remenytagyermekeknek.hu email címen és a +3630/943 89 41-es telefonszámon tudunk válaszolni.